Tanal Şanlıurfa'nın fotoğrafını çekmiş: "Otobüsler balık istifi, hastanelerde doktor yetersiz, tuvaletler pis”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’daki toplu ulaşım ve Harran Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan sorunları yerinde tespit etti. Öğrenciler otobüs yoğunluğundan, hastalar ise hastanedeki hijyen eksikliği ve doktor yetersizliğinden şikayetçi. Vekil Tanal, bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Tanal Şanlıurfa'nın fotoğrafını çekmiş: "Otobüsler balık istifi, hastanelerde doktor yetersiz, tuvaletler pis”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal sabah saatlerinde belediye otobüsüyle Harran Üniversitesi Hastanesi ve Osmanbey yerleşkesine giderek öğrenci, hasta ve hasta yakınlarıyla sohbet ederek taleplerini dinledi.

TANAL: BALIK İSTİFİ ŞEKLİNDE YOLCULUK

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, öğrencilerin sabah saatlerinden itibaren otobüslerde aşırı yoğunluk yaşadığını belirterek, “Öğrenciler, özellikle sabah 08:00 ile öğleden sonra 15:30-17:00 arasında otobüs seferlerinin yetersiz kaldığından şikayetçi. Öğrenci sayısındaki artışa rağmen otobüs sayısının artırılmaması, öğrencilerin balık istifi şeklinde yolculuk yapmasına neden oluyor. Bu durumun bir an önce çözülmesi gerektiği ifade ediliyor” dedi.

“ÜNİVERSİTE YEMEK ÜCRETLERİ TEPKİ ÇEKİYOR”

Öğrencilerin, Harran Üniversitesi’ndeki yemek ücretleriyle ilgili de şikayetleri olduğunu aktaran Tanal, “Eğer bir gün öncesinden yemek rezervasyonu yaparsanız 25 TL’ye yemek yiyebiliyorsunuz. Ancak rezervasyon yapmazsanız bu ücret 40 TL’ye çıkıyor. Öğrenciler, bu uygulamaya karşı tepkili” diye konuştu.

“HİJYEN KOŞULLARI TAMAMEN GÖZ ARDI EDİLMİŞ”

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde yaptığı incelemelerde de sorunlarla karşılaşan Vekil Tanal, hastanedeki hijyen eksikliği, malzeme yetersizliği ve personel eksikliğine dikkat çekti.

 Hastane tuvaletlerinde sabun ve tuvalet kağıdı bulunmadığını, hijyen şartlarının yetersiz olduğunu belirten Tanal, “Tuvaletler pis, kokuşmuş, hijyen koşulları tamamen göz ardı edilmiş. Vatandaşların kullandığı tuvaletler böyleyken, personelin kullandığı tuvaletlerde sabun, tuvalet kağıdı ve havlu kağıt mevcut. Ancak bu tuvaletler kilitli tutuluyor” dedi.

“HASTANE DIŞINDAKİ KİRLİLİK DE HAD SAFHADA”

Tanal, hastanedeki hasta sandalyesinin uygun bir alana konulmadığını, hasta bakıcıların ise refakatçisi olmayan hastalara yardım etmediğini belirterek, “Hasta bekleme salonlarındaki koltuklar kirli ve yıpranmış durumda. Ayrıca, hastane malzemeleri eksik. Hastane dışındaki kirlilik de had safhada, yerler süpürülmüyor, çöpler toplanmıyor” dedi.

“BU DİLEKÇELER OKUNARAK GEREĞİ YAPILMIYOR”

Dilek ve şikayet kutusunun uygun olmayan bir yerde bulunduğunu ve vatandaşların şikayet dilekçelerinin dikkate alınmadığını belirten Tanal, “Vatandaşlar şikayet dilekçelerinde hijyen eksikliğine ve malzeme yetersizliğine dikkat çekiyor. Ancak bu dilekçeler okunarak gereği yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal, yetkililere seslenerek hem toplu ulaşımda hem de hastanede yaşanan bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Tanal Şanlıurfa'nın fotoğrafını çekmiş: "Otobüsler balık istifi, hastanelerde doktor yetersiz, tuvaletler pis”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.